неділю, 26 лютого 2017 р.

 

 Фінський уряд сприятиме реформуванню української шкільної освіти – Гриневич

 

 

 

 

 

 

Фінський уряд допоможе створити "нову українську школу".

 
Глава Міністерства освіти й науки України Лілія Гриневич повідомила в інтерв'ю Громадському, що фінський уряд готовий підтримувати реформу шкільної освіти в Україні.
 
За словами Гриневич, фіни рідко вибирають цей пріоритет для співпраці з іншими країнами, оскільки "у них і так є освітній туризм, всі до них їздять переймати досвід".
 
Міністр також наголосила, що система освіти у Фінляндії є прикладом для багатьох країн, але дуже відрізняється від української.
 
"Фінська школа, коли викладає матеріал, вона викладає його інтегрованими предметами, тобто немає специфічного поділу на багато предметів, як у нас звикли. Якщо ви гуманітарій, поглиблено вивчаєте цілу палітру гуманітарних предметів, то тоді ви можете отримати загальний інтегрований курс фізики, хімії і біології", - зазначила Гриневич.
 
На думку міністра,, така система сприймається з великим спротивом в першу чергу вчителями. «Вони звикли до традиції предметного викладання. Постає дуже багато питань, хто буде викладати такий інтегрований курс? А чи від цього не постраждає рівень вивчення біології, фізики і хімії в Україні… Ідея полягає в тому, що ми повинні до старшої школи прищепити дітям не ненависть або байдужість до математики і природничих предметів, а навпаки зацікавленість, щоби більша кількість дітей обирали в 10-11 класі поглиблене вивчення природничих предметів», - додала міністр освіти.
Нагадаємо, Міносвіти запланувало велику реформу «нової української школи», яка розпочнеться у 2018 році.
.Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про надання Китаєм для українських шкіл 23,5 тисяч комп’ютерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар